Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 27.11
PPL Středa 27.11
Osobní odběr Čtvrtek 28.11
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety
8 %

128  Kč 139 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, v době první světové války, kdy příděly potravin byly nízké a ceny vysoké. Většina práceschopných mužů byla ve válce a pole obdělávaly také ženy a děti. Ceny potravin se v porovnání s rokem 1914 mnohonásobně zvýšily a veškerého zboží byl nedostatek. Státní obilní ústav dohlížel prostřednictvím svých komisařů na dodávky obilovin, vesnické obyvatelstvo bylo tlačeno k co možná nejvyšším rekvizičním odvodům. V důsledku toho, mnoho lidí trpělo bídou a hladem. Právě v této době vychází kniha od renomovaného kulturního historika Dr. Čeňka Zíbrta, zaměřená na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Jak již sám název napovídá, autor se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé střední Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. Publikace seznamuje čtenářskou veřejnost s ne zcela běžnými pokrmy našich předků, v dobách nedostatku zdrojů potravin, ale také poukazuje na schopnost předešlých generací vyrovnávat se s tíživými existenčními podmínkami.
Autor:
Nakladatel: Opus Bohemiae
ISBN: 8090291805
Rok vydání: 2001
Jazyk : Čeština
Počet stran: 98
Mohlo by se vám také líbit..