Koření
20
%
240 Kč 299 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha o koření se zabývá jeho historií, pěstováním i využitím v medicíně a v kuchyni. Pronikavě aromatické koření se například hodí pro zvýraznění chuti vín a lihovin, k výrobě přírodních léčiv a lektvarů. Nejdražším kořením na světě je šafrán, ženšen je jak posvátná bylina, tak i afrodiziakum a o česneku se říká, že chrání proti upírům, vlkodlakům, čarodějnicím a démonům (i krtkům na zahradě). V minulosti se věřilo, že muškátový oříšek odpuzuje mouchy přenášející mor, a obchodníci po Evropě ho prodávali se ziskem téměř šest tisíc procent. Kniha obsahuje podrobné informace a zajímavosti o více než šedesáti druzích koření.
Autor: | Gill Davies |
Nakladatel: | Esence |
ISBN: | 978-80-7549-081-0 |
Rok vydání: | 2017 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 192 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Tajemná řeč stromů
Gill Davies
-
Haunted: Horror of Haverfordwest
Gill Davies
-
Zdravíčko, doktore!
Vladimír Mertlík
-
Jak jíst humra a další záhady správné...
Blomová Ashley
-
Rakovina prsu
Oellerich a kolektiv Heike
-
Vodka
-
52 projektů na městskou zahradu
Oftringová Bärbel
-
Chci spát
Griffey, Harriet
-
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Karolína Fourová
-
Jak funguje jídlo: Co jíme, když jíme
-
Šití jako životní styl
Davídková Petra
-
Štěstí od pasu dolů
Gralla, Oliver
-
Všechno nejlepší k narození dítěte
-
Přátelé v dobrém i ve zlém
-
Vystup z řady
-
Vyškrabávací obrázky: Čarokrásné víly