Práce z oboru zahrádkářství.
Česká spisovatelka Dagmar Lánská se ve svém hodnotném a obsáhlém díle zaměřila na léčivé bylinky, rostliny, koření, ovoce i zeleninu. Na svém kontě má tato autorka přes 40 titulů. Původně přitom měla Lánská problémy s tím první knihu vůbec vydat. Nakonec se však podařilo a Lánské mohla v roce 1973 vyjít vůbec první knížka o koření, a to v době, kdy na pultech bylo jen omezené množství koření. Tato autorka se seznamovala s kořením a bylinkami od útlého dětství, když navštěvovala babičku. Ta jí naučila první dlouho předávaná tajemství nejrůznějších bylinek, jejich zpracování, sušení, ale i jejich účinky na lidské tělo i mysl. Lánská postupně sama začala zjišťovat kolik polních, lesních i zahradních bylin a rostlin můžeme využívat mnoha různými způsoby, od vaření až po alternativní medicínu. Pomoc měla i ze zahraničí, její bývalý manžel (emigroval do Švédska) posílal po svých přátelích různé tamní bylinky a koření. S těmi poté mohla autorka seznamovat své čtenáře. Její knížky jsou plné jak informací, tak receptů a ilustrací. Přečíst si můžete například "Plané rostliny v kuchyni", "Kuchařka pro labužníky", nebo "Jedlé rostliny z přírody".