Česká novinářka a spisovatelka Petra Pospěchová je známá zejména díky svým článkům do novin, ale i jejich internetové verzi. Její články naleznete v Hospodářských novinách, kde má tato autorka vlastní sloupek věnující se gastronomii a potravinám jako takovým. Pospěchová je však známá také tím, že si bere na pranýř mnohé řetězce a firmy jejichž postupy při výrobě či uchovávání potravin zcela otevřeně kritizuje a čtenáře často seznamuje s důležitými detaily, které si sami nevyhledají. Petra Pospěchová však miluje jídlo, sama je i kuchařkou, ale miluje i svoji vlast. Rozhodla se tyto aspekty zkombinovat a vydat kuchařku. Tato se zaměřuje na regionální jídla a to jak z Moravy, tak Čech a Slezska. Naučit se tak můžete jídla, která se po celé České republice vařila napříč mnoha dekádami. V kuchařce nechybí jak postupy, tak i fotografie, které vás na tato jídla navnadí. Kuchařka vyšla pod jednoduchým názvem "Regionální kuchařka". V roce 2016 poté k tomuto dílu přibude také "Outdoorová kuchařka".