RNDr. et Mgr., autorka kuchařky. Vystudovala obory biologie a sociální vědy, zabývá se sociální a geografickou gastronomií, kulinárními dějinami, vývojem potravin a kuchyňských surovin.
Česká ekoložka Jana Vlková je také zapálenou kuchařkou a rozhodla se své dvě vášně spojit. Vytváří proto recepty přímo z přírody, ale také v přírodě. Vlková své recepty staví na květinách a bylinách, které nalezneme v české přírodě. A přímo zde také uspořádala několik seminářů a lekcí, na kterých své recepty vysvětlila a předvedla - o tyto semináře byl velký úspěch, což autorku překvapilo. Vlková také sepsala kuchařku pod názvem “Květinová kuchařka”, ve které představuje nové možnosti chutí, ale také zdobení a dochucování již hotových pokrmů. Kniha obsahuje také fotografickou část, díky které se můžete ujistit, že používáte přesně tu květinu, kterou použít máte.