Pokud se zajímáte o zavedené postupy, které v kuchyních používaly již naše babičky, poté vás německá spisovatelka Cosima Bellersen Quirini jistě zaujme. Tato autorka se ve svých dílech zaměřuje právě na nejrůznější postupy při přípravách jídel, které jsou dnes zapomenuty, nebo nahrazeny technologiemi. Domácí způsob se však nedá zcela nahradit. S touto autorkou se tak dozvíte, jak se jednotlivé potraviny připravují na farmách, ale také co můžete vyzkoušet sami ve vlastní kuchyni. Mnohé se můžete například dozvědět o tom, jaké potraviny se kvasí, jak se vytváří domácí uzeniny a další tipy a rady. Všechny knihy jsou doplněny desítkami zajímavých receptů, ale také fotografií. Ta vám přibližují nejen postupy, ale lákají také na jejích přípravu. Mezi knihy této autorky patří například "Domácí uzeniny - Snadné recepty na masové lahůdky", "Fermentace", nebo "Domácí recepty z farmy".