Velký český kuchařský lexikon
1191 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha knih českých kuchařů, aristokratů a snobů - více než 5000 receptů aristokracie, bohatých měšťanů, slavných šéfkuchařů velkých hotelů a proslulých restaurací, úspěšných umělců a v neposlední řadě i snobů a zbohatlíků.
Výběr pokrmů, od předkrmů a polévek až k moučníkům, se zaměřuje na francouzskou hauté cuisine, jak se ustálila před Velkou válkou, mj a jak se tříbila a doplňovala ve dvacátých a třicátých letech 20. století. V knize však jsou zahrnuty recepty pokrmů německých, rakouských, italských, anglických, ruských, polských, španělských, ukrajinských, tureckých, srbských, skandinávských, českých a dalších národů.
Nečekaný dar nebo náhodný, rozmarný nákup bažanta, husích jater, srnčí kýty, candáta nebo jiné ryby či artyčoků nebo chřestu lze konzultovat s Velkým českým kuchařským lexikonem, vybrat si z desítek a mnohdy i stovek způsobů, jak je nejen chutně, ale i vkusně připravit a uspokojit tak nejen vlastní gourmetské sklony, ale i oslnit ty, na nichž nám záleží.
Autor: | Josef Bittermann |
Nakladatel: | Daniel Podhradský - Dauphin Praha |
ISBN: | 978-80-7272-430-7 |
Rok vydání: | 2012 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 1000 |
Zařazení: | příručky • výkladové slovníky • kuchařství • příprava jídel |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Neděle sv. Snipera
Tomáš Weiss
-
Čtyři stěny
Alžběta Bublanová
-
Doteky
Eva Kantůrková
-
Curricula
František Listopad
-
Kobalt přechází do krve
Michal Maršálek
-
Tati!
Eva Kantůrková
-
Nečekej, až zajde slunce!
Eva Kantůrková
-
Umřel v stromě
Břetislav Ditrych; Jindřich Štreit
-
Návrat k sově
Ádám Bodor
-
Delikatesy
Jan Vodňanský; Miroslav Huptych
-
Práce s mraky
Michal Maršálek
-
Pavián
Naja Marie Aidt
-
Přestupní stanice štěstí
Ladislav Muška
-
Největší ponorka na světě
André-Marcel Adamek
-
Letná: První kroky na měsíci
Michal Maršálek
-
Anděl s černým křídlem
Alois Marhoul