Sladká první republika
28
%
289 Kč 399 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše sepeklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938.Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo.
Autor: | Šemberová Kristina, Všetíčková Eva |
Nakladatel: | Culina Botanica |
Rok vydání: | 2016 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 239 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Sladká první republika
Šemberová Kristina, Všetíčková Eva
-
Lehká kuchyně
Pohlreich Zdeněk
-
První republika u stolu
Jaroslav Vašák
-
Zelenina z ekozahrady pro radost i so...
Jaroslav Svoboda
-
Domácí recepty z farmy
Quirini, Cosima Bellersen
-
Maso - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk
-
Kniha osvědčených bylinkových receptů
Siegrid Hirsch