Jak chutná Andalusie
18
%
81 Kč 99 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Prosluněná Andalusie, moře, prastará kultura v kombinaci s temperamentem tanečnic flamenca a toreadorů, ale také posezení v rázovitých hospůdkách s přívětivými hostiteli nad výborným jídlem a sklenkou sherry. Kluci v akci se vydali na cesty za andaluským kulinářským uměním, které v sobě ukrývá tajemství dlouhověkosti místních obyvatel. Výpravný gastronomický cestopis nás zavede do sevillských tapas barů a tržnice v Trianě, na pastviny iberských prasátek i do továrny na proslulou iberskou šunku, navštívíme vinné sklepy v Jerezu de la Frontera, kde má svůj původ neméně slavné sherry, olivové plantáže i tradiční výrobnu olivového oleje. Na závěr se necháme okouzlit nádherou Córdoby, Granady i andaluského pobřeží, abychom doputovali až na Gibraltar. Andaluské recepty jsou pro vykreslení dokonalého koloritu opatřeny překladem do španělštiny.
Autor: | Maria Froydová |
Nakladatel: | Česká televize |
ISBN: | 80-85005-88-3 |
Rok vydání: | 2007 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu matná |
Počet stran: | 128 |
Zařazení: | kuchařské recepty • cestopisy • gastronomie • Andalusie (Španělsko) • španělská jídla |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Co naše babičky uměly a na co my jsme...
Michaela Učňová
-
Vaříme podle Herbáře č. 2
Kateřina Winterová
-
Povídání o mamince a tatínkovi
Pavel Cmíral
-
Vynálezce Alva
Smolíková Klára
-
Planeta je prga
Hauzírek Petr
-
Co naše babičky uměly a na co my jsme...
Michaela Učňová
-
Peče celá země
Poláček Martin
-
Zločiny Velké Prahy
Petr Zikmund
-
Čechoslováci v Gulagu 2
Jan Dvořák
-
Bílá paní na hlídání je zpět
Pavel Brycz
-
Zeleninová zahrádka
Roman Pavela
-
Honza a beránek
Michal Čunderle
-
Byli jsme při tom We were there
Kolektiv Autorů
-
Čechoslováci v Gulagu III.
Jan Dvořák
-
Rédl
Jiří W. Procházka
-
Pivní putování
Zdeněk Susa