Česká kuchyně za dob nedostatku
21
%
212 Kč 268 Kč
Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu
Sleva až 70% u třetiny knih
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
Autor: | Čeněk Zíbrt |
Nakladatel: | Dauphin |
ISBN: | 978-80-7645-217-6 |
Rok vydání: | 2021 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Knihy - vázané |
Počet stran: | 228 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Staročeský perník
Čeněk Zíbrt
-
Marcel Proust
Jean-Yves Tadié
-
Tekuté písky
Vladimír Erker
-
Živé mrtvoly
David Bolchover
-
Ekonomie přírodních národů
Zdeněk Justoň
-
Slovem svět
Miroslav Černý
-
Psáno na vodu palbou kulometnou
Jaroslav Erik Frič
-
Čertova kovárna
Jurij Krawža
-
Tam nahoře
Jaroslav Tvrdoň
-
Tichý blázen
Montero Rosa
-
Zahrady ve městě. Urban Gardering.
Martin Rasper
-
Ten nejnižší
Christian Bobin
-
Druhotný sexismus
David Benatar
-
Marlenina sestra, Teorie hrozby
Botho Strauss
-
Mávám křídly a letím k tobě
-
Čas zabijáků
Henry Miller