Proč se klepou řízky
11
%
200 Kč 225 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.
Autor: | Vladimír Mikeš |
Nakladatel: | Dokořán |
ISBN: | 80-7363-143-1 |
Rok vydání: | 2008 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná s přebalem lesklá |
Počet stran: | 200 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • potraviny • potravinářská aditiva • potravinářská chemie |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Divadlo španělského zlatého věku
Vladimír Mikeš
-
Čtveročas
Vladimír Mikeš
-
Odkud to přichází?
Vladimír Mikeš
-
Burgery - Šťavnaté grilované pochoutky
Dölle Alexander, Schocke Sarah
-
Vánoční svátky o století zpátky
Kamila Skopová
-
Neodolatelné nanuky - Domácí dobroty ...
-
Matematická kniha
Clifford A. Pickover
-
Gödel, Escher, Bach Existencionální g...
Douglas R. Hofstadter
-
Simpsonovi a jejich matematická tajem...
Simon Singh
-
Kniha o fyzice
Clifford A. Pickover
-
Největší show pod Sluncem
Richard Dawkins
-
Dýchat s ptáky
Václav Cílek
-
Just Kids
Patti Smith
-
Zlaté číslo
Matila C. Ghyka
-
Prohlédni si tu zemi
Václav Cílek
-
Červená královna
Matt Ridley