Ovoce na stovky chutí
59 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Ovoce má v lidské stravě stejně důležité a nezastupitelné místo jako zelenina. Stejně jako ona obsahuje spousty látek pro lidský organismus nepostradatelných: vlákninu, vitaminy, minerální látky, organické kyseliny, sacharidy a bezpočet dalších pokladů. Konzumuje se zasyrova, ale i tepelně upravené, samostatně i v kombinaci s řadou jiných přísad včetně masa. Děti nezřídka dávají ovoci pro jeho příjemnou chuť přednost před zeleninou. V našem jídelníčku se nejčastěji objevují domácí druhy – hrušky, jablka, jahody, meruňky, švestky či třešně. Čím dál víc se však ovocná paleta rozšiřuje i o druhy dovezené a exotické – ananas, banány, kiwi, liči, mango, papája, o pomerančích a citronech ani nemluvě.
Autor: | Milan Zemina; Dagmar Lánská |
Nakladatel: | TeMi CZ, s.r.o. |
ISBN: | 978-80-87156-34-6 |
Rok vydání: | 2009 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 128 |
Zařazení: | příručky • jídla • kuchařské recepty • ovoce |
Další knihy z edice VaříTeMi