Pečeme chleba a pečivo
11
%
147 Kč 165 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Snad každý zná ten slastný pocit, když se zakousne do čerstvého chleba nebo rohlíku či vánočky. Chlebu se odnepaměti říká Boží dar a je jednou z nejdůležitějších potravin po celém světě. Jedí ho všichni bez rozdílu majetku či povolání. Je jedním z nejčastějších motivů v lidové slovesnosti, písních a úslovích. Pro nás Slovany býval dokonce nedílnou součástí vítacího obřadu. Chléb má spoustu podob podle toho, z jakých surovin se připravuje, byť základem je vždy mouka a voda. V našich krajích je nejobvyklejší a nejoblíbenější chléb kvašený, tj. takový, kdy se do těsta přidávají kvasnice čili droždí anebo kvásek, který způsobí kynutí čili nakypření. A výsledkem je zlatohnědý nadýchnutý bochník, šťavnatý chléb s křupavou kůrkou. Mňam, co říkáte? A kromě chleba existuje spousta dalších pekárenských dobrot, jako rohlíky či housky v různých podobách. Anebo nepřeberný sortiment sladkého pečiva, jež se konzumuje stále nebo u příležitosti významných událostí – vánočky, mazance, koláče všech druhů, bábovky, štrúdly, koblihy nebo velikonoční beránek... Mnohé z těchto dobrot se dostanou koupit v obchodech, ale není nad to vytvořit si je doma, podle vlastního gusta. Jak na to, jak připravit těsto a upéct kteroukoliv dobrotu z mouky, na kterou si vzpomenete či dostanete chuť, to poradí tato příručka. Její autorka Jana Rosa de Pauli je vyučenou pekařkou s bohatými praktickými zkušenostmi, jež korunovala vysokoškolským vzděláním. V současnosti působí jako učitelka odborného výcviku na Střední škole potravinářské a služeb v Brně a vychovala již desítky kvalifikovaných pekařů. Do této publikace shrnula veškerý um, kterého je zapotřebí k vytvoření dobrého chleba či jiného pečiva v domácích podmínkách. A připojila více než stovku receptů pečiva všeho druhu pro nejrůznější příležitosti.
Autor: | Jana Rosa de Pauli |
Nakladatel: | TeMi CZ, s.r.o. |
ISBN: | 978-80-87156-57-5 |
Rok vydání: | 2010 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 104 |
Zařazení: | příručky • kuchařské recepty • pečivo • chléb |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Rychlomoučníky
Jarmila Mandžuková
-
Svědectví
Alfred Kantor
-
Historie českého puškařství a zdroje ...
Jiří Hanák
-
Sportujeme s nejmenšími dětmi
Hana Dvořáková
-
Ochrana okrasných rostlin před chorob...
Eva Hrudová; Ivana Šafránková
-
Moravský pitaval
Uhlíř Dušan
-
Prima klima
Vladimír Vondráček; Jiří Slíva
-
Víno na talíři
Andrea Hubáčková
-
Neuvěřitelné historky ze světa zvířat
Mario Ludwig
-
Jídlo a pití podle hvězd
Jarmila Mandžuková