Labužníkovy historky
19
%
241 Kč 299 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.
Autor: | Vladimír Poštulka |
Nakladatel: | IKAR NAKLADATELSTVÍ |
ISBN: | 978-80-249-1502-9 |
Rok vydání: | 2011 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Pevná bez přebalu matná |
Počet stran: | 352 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • kuchařství • národní jídla • dějiny gastronomie |
Mohlo by se vám také líbit..