Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 25.09
PPL Středa 25.09
Osobní odběr Čtvrtek 26.09
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Česká literatura rozhraní a okraje

Česká literatura rozhraní a okraje
15 %

253  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kongres, pořádaný v pětiletých intervalech z iniciativy Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., byl tentokrát orientován spíše metodologicky - k zamýšlení se nad "jinakostí" v české literatuře přivedl do Prahy přes 150 badatelů z celého světa. Jednání bylo uspořádáno do čtyř tematických bloků, které reprezentuje i čtveřice sborníků: Česká literatura rozhraní a okraje, Česká literatura v perspektivách genderu, Česká literatura v intermediální perspektivě a s přihlédnutím k máchovskému výročí roku 2010 též Máchovské rezonance. Svazek Česká literatura rozhraní a okraje se zabývá osobnostmi a formami výskytu "jinakosti" v české literatuře: hranicemi chápání "jinakosti", problematikou vzniku "jiného", obrazy "jiného" i alternativními kulturními a geografickými prostory české literatury. V detailech se věnuje pozapomenutým, nezačleněným či obtížně zařaditelným autorům, včetně Čechů za hranicemi, vztahům česko-německé, česko-rakouské, česko-polské, česko-maďarské, česko-slovenské a česko-židovské literatury, jakož i "jinakosti" v konkrétním díle, respektive postavě, a souvislostem české literatury a překladu či specifikům výuky české literatury.
Nakladatel: Akropolis, Ústav pro českou literaturu AV ČR
ISBN: 978-80-87481-00-4
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Počet stran: 632
Zařazení: 20.-21. stol. česká literatura sborníky konferencí kulturní diverzita nezávislá literatura dialog kultur marginální literatura literární kánon identita v literatuře
Mohlo by se vám také líbit..