Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
12
%
436 Kč 495 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání.
Autor: | Beranová Magdalena |
Nakladatel: | Academia |
ISBN: | 978-80-200-2498-5 |
Rok vydání: | 2015 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 556 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Betlém skládací + Vánoční koledy s no...
Trnka Jiří
-
Před Draculou: Archeologie upíra
Tommaso Braccini
-
Archeologické pamiatky
Vladimír Turčan
-
Evropa na rozcestí
Komárek Stanislav
-
Plazi - Fauna ČR
Moravec Jiří
-
Dolní Věstonice - Pavlov
Svoboda Jiří A.
-
Muž jako evoluční inovace
Stanislav Komárek
-
Život a dílo Vladimíra Tardyho
Plháková Alena, Pechová Olga,
-
Mezi emigrací a koncentračním táborem
Carmen-Renate Köper
-
Tranzitivní ekonomiky
M. R. Myant
-
Česká činohra 19. a začátku 20. století
Šormová Eva
-
Akademický atlas českých dějin
Semotanová Eva
-
Několik dnů
Fedor Gál
-
Konečná stanice Islámský stát? - Selh...
Hermann Rainer
-
Stručné dějiny biologie
Stanislav Komárek
-
Praporu věren i ve ztraceném boji
Martina Šmejkalová