Doba jedová 9 - Cukr
308 Kč
Expedujeme 1 až 2 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:
• třetina všech dospělých trpí obezitou,
• dvě třetiny dospělých nadváhou,
• téměř každý sedmý je diabetik
• a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.
Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
Autor: | Taubes, Gary |
Nakladatel: | Triton |
ISBN: | 978-80-7553-342-5 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Paperback |
Počet stran: | 416 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Case for Keto
Taubes, Gary
-
Why We Get Fat
Taubes, Gary
-
Doba jedová 2
Anna Strunecká
-
Doba jedová 3
Stacy Malkan
-
Doba jedová 4 - Hormony
Sherrill Sellman
-
Doba jedová 5
Jeffrey M. Smith
-
Doba jedová 6
-
Doba jedová 7
Martin Blank
-
Doba jedová 8 - Infekční šílenství
Washingtonová Harriet A.
-
Doba jedová 10 - Méně medicíny - více...
Welch, H. Gilbert
-
Akutní stavy na interním oddělení
Jan Piťha
-
Tajemství zdravé páteře
Rychlíková, Eva
-
Familiární hypercholesterolemie
Češka Richard
-
Psychosomatika pro lékaře, psychotera...
Poněšický Jan
-
Diabetologie 2016
Kvapil Milan
-
Integrální antropologie
Martina Cichá