Průvodce Low-fodmap dietou
11
%
310 Kč 349 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
FODMAP je anglická zkratka pro oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly. Dieta s jejich vyloučením, v poslední době velice moderní, spočívá v eliminaci skupin vysoce fermentovatelných sacharidů, které někteří lidé špatně vstřebávají a které mohou zapříčinit nadměrné vylučování vody a plynů v tlustém střevě, následně průjem, nadýmání, otoky, bolesti břicha.
První detailní průvodce touto dietou s mnoha lahodnými recepty se podrobně zabývá problémy, které FODMAP vyvolávají. Trávicí soustava člověka pracuje nepřetržitě, tiše a téměř nepovšimnutě. Když vše funguje, zapomínáme na ni. Ale co se stane, když se ozve bolest břicha, nadýmání, průjem nebo zácpa? Studie prokazují, že řadu problémů vyvolávají právě FODMAP, pokud jsou konzumovány ve velkém množství, nebo pokud je na ně někdo zvlášť citlivý. Bohužel se FODMAP stále více používají v potravinářském průmyslu, takže jich konzumujeme narůstající množství a není divu, že na zažívací obtíže si stěžuje stále větší množství lidí. Publikace shrnuje podstatné informace, vysvětluje princip stravy a nabízí mnoho lahodných receptů a jídelníčky s vyloučením FODMAP.
Autor: | Storr, Martin |
Nakladatel: | Esence |
ISBN: | 978-80-7549-925-7 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Paperback |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Reizdarm
Storr, Martin
-
Darmhypnose 2
Storr, Martin
-
Sofortratgeber Histaminintoleranz
Storr, Martin
-
Zdravíčko, doktore!
Vladimír Mertlík
-
Rakovina prsu
Oellerich a kolektiv Heike
-
Jak jíst humra a další záhady správné...
Blomová Ashley
-
Vodka
-
52 projektů na městskou zahradu
Oftringová Bärbel
-
Naše malá princezna
-
Chci spát
Griffey, Harriet
-
50 není žádný věk
-
Umění přirozeného domova
Sullivan, Rebecca
-
Jsi prostě nejlepší!
-
60 je vážně opojná
-
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
Karolína Fourová
-
Jak funguje jídlo: Co jíme, když jíme