Pražská kuchařka
59
%
405 Kč 999 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Doposud nejrozsáhlejší publikace autora kuchařských bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu.
Téměř 700 stran, 700 fotografií předního českého fotografa Tomáše Berana, 90 příběhů, 50 receptů restaurací včetně jídelních lístků významných státních návštěv a receptů pokrmů z Pražského Hradu nabízí tato kniha poprvé široké veřejnosti.
Díky zachycení pomyslného zlomku času by tato „kuchařka“ fotografií, příběhů a receptů měla ukázat současnému širokému okolí i těm, kteří přijdou po nás, jak lidé v určité době pracovali, jak smýšleli, jak vypadali, co vařili. Měla by i za desetiletí ukázat, že i v době jejího vzniku (rodila se celé tři roky) tu žili lidé, kterým nespadl úspěch do klína, ale museli riskovat a vyvinout obrovské úsilí. Přesto svou práci bez veškerého patosu milovali, a co je víc, byli na ni přirozeně hrdí.
Mým hnacím motorem byla touha – napsat velkou nadčasovou knihu, sled silných příběhů, v níž není důležitá logika řazení jednotlivých kapitol a ve které nezáleží na tom, zdali ten či onen na fotografii stále pracuje na stejném místě, nebo odešel zkusit štěstí jinam. Chtěl jsem, aby tuto knihu – a tentokrát to není jen čistě kuchařka – bylo možné otevřít na kterémkoli místě a začíst se do jednotlivých příběhů či se jen zasnít nad fotografiemi. Potažmo mít možnost prohlédnout si, či vyzkoušet recepty v ní uvedené.
Autor: | Roman Vaněk |
Nakladatel: | Pražský kulinářský institut |
ISBN: | 978-80-87737-21-7 |
Rok vydání: | 2015 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 688 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Velká kuchařka Čech a Moravy
Roman Vaněk
-
Maso - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk
-
Kuře - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk
-
Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše &am...
Roman Vaněk
-
Snadno a rychle - 111 receptů pro vše...
Roman Vaněk
-
Snadno a rychle 2 - Jednoduché recept...
Roman Vaněk
-
Sladké POKLADY české a moravské kuchyně
Roman Vaněk
-
Zelenina a luštěniny - Jednoduše &...
Roman Vaněk
-
Klenoty klasické evropské kuchyně
Roman Vaněk
-
Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb děd...
Roman Vaněk
-
SNADNO & RYCHLE 3 - Jednoduché re...
Roman Vaněk
-
Animalium
Linda Perina
-
Prázdnota
Marianna Sztyma
-
Velká knedlíková kuchařka - Veletucet...
Petr Kosiner; Jana Florentýna Zatloukalová; Kateřina Bednářová; David Turecký