Pampelišky k jídlu
15
%
213 Kč 250 Kč
Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu
Sleva až 70% u třetiny knih
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni.
Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie.
Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce.
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Foodstyling, Milena Volfová
Ilustrace, Pavla Dvorská
Fotografie, Alesandra Chytra
Dekorstyling, Denisa Bartošová
Autor: | Jana Vlková |
Nakladatel: | Vlková Jana |
ISBN: | 978-80-907055-1-7 |
Rok vydání: | 2019 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 96 |
Mohlo by se vám také líbit..