Enzymaticky hydrolyzovaný kolagen 1 kg dóza
12
%
615 Kč 702 Kč
Expedujeme 1 až 2 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
hydrolyzovaný vepřový kolagen je nejvíce oblíbeným zdrojem předštěpených proteinů enzymovou hydrolýzou. Jedná se o vysoce koncentrovaný zdroj živočišných proteinů. Obsahuje aminokyseliny, které jsou důležité pro novotvorbu a regeneraci pojivových tkání. Typické pro tento zdroj proteinů je dobrá využitelnost a jedinečné zastoupení esenciálních i neesenciálních aminokyselin, vysoká koncentrace proteinů, velmi nízký obsah sacharidů a tuků.\n\nCo je to kolagen\n\nKolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.\n\nProč hydrolyzovaný kolagen\nKolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.\n\nPro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.\n\nAby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.\n\nJediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.\nHydrolyzované kolageny, které naše firma používá při výrobě, mají délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.\n\nPoužití a dávkování\nHydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, ale jeho účinky nejsou klinicky prokázány. Není na ně schválené zdravotní tvrzení.\n\nLze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.\n\nDle dosavadních zjištění je pro navázání vápníku a kolagenu v kostech nutná jejich kombinace nebo použití podpůrných látek pro vázání vápníku ze stravy v kostech. \n\nCharakteristické vlastnosti námi dodávaného kolagenu:\n\n100%-ní vepřový protein\nvysledovatelné suroviny\nvysoký obsah bílkovin (N x 6.25 ? 100%)\núplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech\nvytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou\nnevykazuje žádnou enzymatickou činnost.\n\nLegislativní fakta\n\nVýrobek neobsahuje alergenní látky.\nVýrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.\nVýrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).
Nakladatel: | NutriStar |
ISBN: | 8592310700050 |
Jazyk : | Čeština |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Cukrfree
Janina Černá
-
Mnich, který prodal své ferrari
Robin S. Sharma
-
BARF Krmení psa přirozenou stravou
Kateřina Novosádová
-
Žítkovské bohyně
Kateřina Tučková
-
Udělej si svoji knihu
-
Němčina pro jazykové školy nově 1 UČ ...
Věra Höppnerová
-
Encyklopedie tanků a obrněných vozide...
-
Česky krok za krokem 2
Pavla Bořilová; Lída Holá
-
Emoční inteligence
Daniel Goleman
-
Sirotčinec slečny Peregrinové pro pod...
Ransom Riggs
-
Střet civilizací
Samuel P. Huntington
-
Angličtina pro jazykové školy I.
Stella Nangonová
-
Immunobene 30 kapslí / 21,6 g
-
Immunobene 60 kapslí / 43,2 g
-
Prostamulin 60 kapslí
-
CARNOSIN FORTE 60 tobolek