Němčina pro číšníky, kuchaře a gastronomii
388 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Cílem nového vydání učebnice je vštípit studujícím praktické jazykové dovednosti potřebné ve styku s hostem a seznámit je se základy německé gramatiky.\n\nObsahuje 27 lekcí, stručný mluvnický přehled, ukázky jídelních lístků, obraty ve styku s hostem, abecední seznam odborných výrazů, klíč k cvičením a německo-český slovník.\n\nVýchodiskem každé lekce jsou krátké texty – rozhovory, ale i texty popisné či vyprávěcí. Obsahují modelové situace z praxe číšníka (přijetí hosta, nabídka, objednávka, zúčtování, dotazy hostů na ubytování, pamětihodnosti města a okolí, počasí apod.) Následuje slovníček, na který navazuje partie „Rozšiřujeme si slovní zásobu“, která je v přepracovaném vydání zařazena již od první lekce. Součástí oddílu mluvnice jsou nově poměrně rozsáhlá nácviková cvičení po výkladu každého jevu. Partie cvičení pak obsahuje cvičení komplexní, souborná, zaměřená na nácvik výslovnosti, mluvnických jevů v jejich propojení, poslechu i čtení. Převažují cvičení zábavná, při nichž žáci doplňují, kombinují a samostatně formulují. Nabídka cvičení je velmi pestrá a rozsáhlá.\n\nVe srovnání s předchozími vydáními učebnice byla nově zařazena poslechová cvičení v MP3, jejichž porozumění se prověřuje a slovní zásoba procvičuje.\n\nVýrazně je posílena interkulturní složka – řada textů informuje o stravovacích návycích, kuchyni a dalších reáliích německy mluvících zemí a České republiky.\n\nZvýšená pozornost je věnována popisu jídel a technologickým postupům jejich přípravy. Vzhledem k potřebám praxe – porozumět projevu zahraničního hosta a reagovat na jeho přání – jsou v každé lekci soustavně procvičovány fonetické jevy, které působí českým mluvčím potíže. Tato cvičení jsou rovněž nahrána na CD a je vhodné výslovnost rodilých mluvčí imitovat.\n\nUčebnice je vedena snahou zaujmout žáky zajímavými texty, aktivizovat je formou párové práce a zpříjemnit jim zábavnými cvičeními výuku němčiny co nejvíce.\n\nKniha je koncipována jako učebnice pro studující učilišt a středních škol zaměřených na veřejné stravování; ocení ji i profesionálové a zájemci z řad veřejnosti.
Autor: | Věra Höppnerová |
Nakladatel: | Ekopress |
ISBN: | 978-80-87865-61-3 |
Rok vydání: | 2020 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Knihy - paperback |
Počet stran: | 278 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Němčina pro jazykové školy nově 1 UČ ...
Věra Höppnerová
-
Němčina pro jazykové školy nově 2 - u...
Věra Höppnerová
-
Němčina pro jazykové školy nově 3 - C...
Věra Höppnerová
-
Moderní učebnice němčiny
Věra Höppnerová
-
Deutsch im Gespräch
Věra Höppnerová
-
Zrádná slova v němčině
Věra Höppnerová
-
Zrádná slova v hospodářské němčině - ...
Věra Höppnerová
-
Kontakte Deutsche Konversation
Věra Höppnerová
-
Technologie přípravy pokrmů 1
Hana Sedláčková; Pavel Otoupal
-
Stolničení
Gustav Salač
-
Receptury studených pokrmů
Jaroslav Runštuk
-
Raduga po novomu 1
-
Matematika pro dvouleté a tříleté uče...
Emil Calda
-
Technologie přípravy pokrmů 2
Hana Sedláčková
-
Matematika 6 pro základní školy Aritm...
Jitka Boušková; Milena Brzoňová
-
Project Fourth Edition 2 Pracovní seš...
Hutchinson, T.; Hardy-Gould, J.; Trnová, M.