Rajčata na 170 způsobů
49 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Rajčata patří mezi jednu z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších zelenin. A přitom v Evropě se objevila až v 16. století, ale v té době byla považována za jedovatou rostlinu. Jinak pocházejí z Jižní Ameriky. Jsou zdrojem vitamínu C, provitaminu A, B1 a PP. Dále obsahují z nerostných látek vápník, draslík, fosfor a železo. Pomáhají předcházet potížím krevního oběhu a podle posledních vědeckých výzkumů pomáhají chránit před rakovinou.
Rajčata v syrovém stavu používáme zejména do salátů, či při různých příležitostných pohoštěních. Jsou ale vhodná také pro dušení, zapékání, či smažení.
Však stači prolistovat novou kuchařku Kariny Havlů, abychom se dověděli, jak s rajčaty zacházet, jak je nejlépe skladovat, připravovat a nechat se inspirovat 160 recepty, které jsou zaměřeny nejen na česká, ale i světová rajčatová jídla, zejména pak z Itálie, kde autorka již přes dvacet let z části žije.
Autor: | Karina Havlů |
Nakladatel: | Vyšehrad |
ISBN: | 978-80-7021-992-8 |
Rok vydání: | 2009 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 124 |
Zařazení: | jídla • kuchařské recepty • rajčata |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Vaříme v remosce
Karina Havlů
-
Makrobiotická kuchařka
Iva Chourová
-
Desatero božích přikázání
-
Labyrint pohybu
Pavel Kolář
-
100 jednoduchých věcí, které můžete u...
Jean Carper
-
Soumrak moci
Moisés Naím
-
Písek a pěna
Chalíl Džibrán; Johana Vojnárová
-
Na Zemi jsme na okamžik nádherní
Františka Schormová, Ocean Vuong
-
Albert ze Šternberka
David Papajík
-
Smrt z milosti
Peter Tremayne
-
Jak porozumět psí řeči
Kolektiv
-
Historický atlas Bible
Enrico Galbiati, Filippo Serafini
-
Máme na víc
Jiří Nádoba, Danuše Nerudová
-
Královna děsu aneb Panická porucha
Radkin Honzák
-
Vědomí a realita
Jiří Horáček
-
Čechov &
Renata Fučíková