Jihomoravské vaření s vínem
13
%
173 Kč 199 Kč
Odesíláme do 3 až 5 dní
Sleva až 70% u třetiny knih
Jak se to má u vaření s vínem? Skvěle, když umíte víno využít i jinak než jen pro přímou konzumaci ze sklenky. Víno lze používat do marinád, lze jím podlévat nejrůznější masa, ať již dušená či pečená, lze je přidávat do omáček, které pak získají příjemnou návinnou chuť. Autor přináší recepty na jídla tuzemská i zahraniční, kde se víno používá běžně či se jím může pokrm vylepšit překvapivě. Defiluje zde slavný kohoutek na víně vedle dalmatské pašticády, roštěné Eszterházy, staropolské kýty na smetaně, pokrmů z mletých mas i rybích specialit, jako je vánoční losos na šampaňském či jihomoravský kapr v rákosí. Nechybějí ani vstupy do kuchyně francouzské a středověké, ke slovu se dostanou i zabijačkové speciality a pochutiny k vinné degustaci. Recepty jsou často obohaceny o nejrůznější postřehy ze sféry kulturní, historické a geografické a vystihují slovně charakter nabízených jídel. V úvodu nepřijde zkrátka ani historie jihomoravského vinařství, vkusné ilustrace připravil akad. malíř Petr Veselý.
Autor: | Dalibor Janiš |
Nakladatel: | Vakát |
ISBN: | 9788087317167 |
Jazyk : | Čeština |
Počet stran: | 144 |
Zařazení: | jídla • kuchařské recepty |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Václav II. Král na stříbrném trůnu
Dalibor Janiš
-
Die geistlichen Ritterorden in Mittel...
Dalibor Janiš
-
Zemské soudnictví na Moravě vrcholnéh...
Dalibor Janiš
-
From Dissertation to Book
Dalibor Janiš
-
Getting It Published
Dalibor Janiš
-
Sex, smrt a manželství
Jon Øystein Flink
-
Brněnské maličkosti 3
Viktor Sliva
-
Černoch s bílým srdcem
Arthur Japin
-
Než shořím
Gaute Heivoll