Zachraňte Itálii - Politicky nekorektní bloumání rodištěm evropské civilizace
24
%
206 Kč 269 Kč
Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu
Sleva až 70% u třetiny knih
Se svým obvyklým tragikomickým pohledem Benjamin Kuras prezentuje svou skrz naskrz prošmejděnou, prokoukanou a prochutnanou Itálii jako rodiště naší civilizace a její archiv, muzeum, pinakotéku, fonotéku a gastrotéku. Provází nás od regionu k regionu velkolepými městy a překvapivými městečky, fascinujícími stavbami, výraznými osobnostmi jejích dějin, bizarnostmi jejích tradic a zvyklostí, drahokamy její gastronomie, klenoty její výtvarné, hudební a literární tvorby a jejího designu. Úzkostně je klade do kontrastu s její nynější krizí ekonomickou (4 miliony pod hranicí chudoby, třetinová nezaměstnanost mládeže), demografickou (úbytek obyvatel nenarozením a emigrací o čtvrt milionu ročně, vylidňování venkova a menších měst), migrační (pokračující statisícové přítoky afroislámských ilegálů), slábnoucí úctou ke svým civilizačním úspěchům, chabnutím kvalit a dovedností, které je tvořily, a ztrátou kontinuity, smyslu a vůle pokračovat. S obavami z blížícího se konce tohoto civilizačního bohatství nás zve, abychom je začali naléhavě vstřebávat, pro svou vlastní kulturní a civilizační spásu.
Autor: | Benjamin Kuras |
Nakladatel: | Eminent |
ISBN: | 978-80-7281-524-1 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 224 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Malá paměť
Benjamin Kuras
-
Deník zamilovaného viruse
Benjamin Kuras
-
K.O. sexu
Benjamin Kuras
-
Zpráva o stavu civilizace
Benjamin Kuras
-
SEX nás všechny přežije
Benjamin Kuras
-
Soumrak bílého muže
Benjamin Kuras
-
Pohřbívání svobody
Benjamin Kuras
-
Čau uprchlíci!
Tenenbom, Tuvia
-
Vaříme bez soli - Recepty a postupy p...
Légl Miroslav
-
Tvarytmy
Jaroslav Dušek
-
Reflexní terapie a nečekaná odhalení
Patakyovi Beáta a Július
-
Léčivé rostliny, jejich vlastnosti, ú...
Valdemar Grešík
-
Tak chutná štěstí - Bez použití rafin...
Jonáš Josef, Kuchař Jiří,
-
Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné c...
-
Víme, co jíme – Vědomé vaření
Lenka Žák
-
Navigátor k sebeléčení a uzdravení
Clemens Kuby