Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů - Díl I. Provozní měření
30
%
678 Kč 974 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů vychází v poměrně krátkém časovém sledu za titulem Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách.
Vzhledem k rozsahu textu vychází kniha ve dvou dílech: Díl I. Provozní měření a Díl II. Řízení technologických procesů.
Text Dílu I. Provozní měření je rozdělen do dvou částí. V úvodní části I, se čtenář seznámí se základními pojmy a způsoby kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, s obecnými vlastnostmi provozních měřicích přístrojů, včetně podkapitoly o nejistotách měření; po vysvětlení pojmů Internet věcí a Průmysl 4.0 následuje problematika měření a sběru dat pomocí počítače, základy komunikace v informačních a průmyslových sítích, charakteristika sběrnic a softwaru pro sběr a zpracování dat.
Část II je věnována měření technologických veličin. Těžiště této části II spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti – průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení kapalných a plynných směsí a měření velikosti částic, pórů a pórovitosti materiálu. Vedle popisu funkce snímačů technologických veličin zde najde čtenář kritéria pro výběr vhodného typu snímače, doporučení k jejich správné instalaci, porovnání předností a omezení jednotlivých typů a možnosti využití v provozní praxi.
Tématice řízení procesů a ukázkám laboratorních a průmyslových aplikací řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů a výrob je podrobně věnován navazující Díl II. Řízení technologických procesů.
Úkolem publikace je poskytnout čtenáři základní znalosti z oboru měření a automatického řízení technologických procesů. Kniha by měla sloužit nejen jako text pro studenty bakalářského, magisterského a doktorského studia, ale současně i jako všeobecně užívaná příručka pro odborníky v praxi a obecně pro celou odbornou veřejnost. II. díl bude vydán cca v dubnu 2018.
Autor: | Kadlec Karel |
Nakladatel: | Key publishing |
ISBN: | 978-80-7418-284-6 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | brožovaná |
Počet stran: | 584 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Měření a řízení chemických, potraviná...
Kadlec Karel
-
Dcery temnot
Kadlec Karel
-
Příručka pro piloty vrtulníku
Robert Pláteník
-
Základy společenských věd I. Základy ...
-
Pojištění odpovědnosti za škodu (hist...
Ivo Svoboda
-
Politologie pro všechny
Petr Rožňák
-
Právní prostředí podnikatele
-
Organizace justice a právní služby
Schelleová, Ilona
-
Product Placement a jeho vliv při umí...
-
Novomoravští rodové. I. olomoučtí pro...
Bílý, Jiří L.; Kašpar, Zdeněk
-
Právní kontinuita autonomie Moravy
Michal Hoskovec
-
Specifika krizového managementu
Roman Rais
-
Propouštění ze zaměstnání
-
Daň z příjmů srozumitelně, 2. aktuali...
Ptáčková Mísařová, Petra; Otavová, Milena
-
Zánik Jugoslávie
Kolumber, David
-
Základy správního práva a veřejné správy
Svoboda, Ivo