Molekulární kuchyně
211 Kč 248 Kč
Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích.
Martyrium civilních molekul při jejich transmutaci v lahůdku.
Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům.
Autor: | Miroslav Raab |
Nakladatel: | Dauphin |
ISBN: | 9788072725891 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | pevná |
Počet stran: | 152 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • potravinářská chemie • molekulární gastronomie |
-
Marcel Proust
Jean-Yves Tadié
-
Historie života Albrechta z Valdštejna
Alessandro Catalano
-
Zahrady ve městě. Urban Gardering.
Martin Rasper
-
Rus krví umytá
Arťom Vesjolyj
-
Něco o mém životě
Rudyard Kipling
-
Jak být chudým
George Mikes
-
Na balkoně je kamenný muž
Evžen Nešpor
-
vejce / eggs + LP
Olga Stehlíková
-
Devátý sešit
Petr Mazanec
-
Zatímco hlídací psi spí
Racková Simona
-
Kniha Jón
Ófeigur Sigurdsson
-
Sapfó je (stále ještě) za školou
Vladimír Suchan
-
Expedice na severní pól
Payer, Julius
-
Tance
Simona Racková
-
Prasklej Sklenička
Alain Mabanckou
-
Pod povrchem
Petr Kaďourek