Bonvivánova kulinária
12
%
218 Kč 249 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů „geogastronomickou komparatistku“, jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.
Autor: | Viktor Šlajchrt |
Nakladatel: | Pulchra |
ISBN: | 9788087377802 |
Rok vydání: | 2015 |
Jazyk : | Čeština |
Počet stran: | 168 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Obrazy Prahy
Viktor Šlajchrt
-
Okamžiky umění
Viktor Šlajchrt
-
Bankrot
Viktor Šlajchrt
-
Bloumání epochami
Viktor Šlajchrt
-
Od dospívání k dozpívání
Vladimír Hendrix Smetana
-
Jákobův dvoják
Jaroslav Kovanda
-
Sypká nehmatnost smrti
Michal Janata
-
Šero v holubníku
Roman Erben
-
Nemožnost člověka
František Kautman
-
Tekutý život
Zygmunt Bauman
-
Vladimir Iljič Lenin v obrazech
Jiří Padevět
-
Klub obyčejných smrtelníků
Lubomír Martínek
-
Tři struny tajných přání - Estetika v...
Petra Veselá
-
Hloubka záběrů - texty o filmu
Petr Král
-
Líčení
Miroslav Olšovský
-
Na okraj
Radim Kopáč