Dějiny jídla ve 100 receptech
13
%
601 Kč 689 Kč
Expedice za 2 až 3 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.
Autor: | William Sitwell |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025711842 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Pevná s přebalem matná |
Počet stran: | 360 |
Zařazení: | pojednání • kuchařství • jídlo |
Mohlo by se vám také líbit..
-
The Restaurant
William Sitwell
-
Atlasova vzpoura
Ayn Rand
-
Babička drsňačka
David Walliams
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
Edda
-
Společenstvo prstenu
John Ronald Reuel Tolkien
-
Příběh služebnice
Atwood Margaret
-
Zátopek
Jan Novák
-
Hobit (brož.)
J. R. R. Tolkien
-
Dějiny Ruska 20. století - 1.díl
Andrej Zubov
-
Dějiny Ruska 20. století - 2. díl
Andrej Zubov
-
Malý princ/ Le Petit Prince
Antoine de Saint-Exupéry
-
Pohřbený obr
Kazuo Ishiguro
-
Stručnější historie času
Stephen King
-
Příšerné příběhy strýce Montaguea
Chris Priestley