Obilovinová kuchařka od polévek po dezerty
307 Kč 449 Kč
Konzumace výrobků z obilovin, především těch z pšenice, bývá spojována s různými zdravotními riziky a obezitou. Řada lidí dnes řeší také některou z forem intolerance lepku. Obiloviny ale zdaleka nejsou jen produkty z bílé pšeničné mouky, nudné „zrní“ nebo prázdné sacharidy… Třetí kniha veganského šéfkuchaře Petra Klímy představuje tuto důležitou skupinu rostlinných surovin v úplně jiném a lákavém světle.\nHlavní roli zde hrají tradiční i méně známé druhy obilovin a pseudoobilovin, včetně těch bezlepkových – ale v jejich přirozené, průmyslově co nejméně upravené, a tedy výživné podobě: plné vlákniny, minerálů, bílkovin a zdravých tuků.\nExistuje tolik druhů a tolik možností zdravého a kreativního zpracování! Zapojte je s pomocí pestré palety skvělých receptů do svého každodenního jídelníčku!\nŠPALDA, ČERVENÁ PŠENICE, KAMUT, PŠENICE OZIMÁ, JEČMEN, ŽITO, OVES, JÁHLY, POHANKA, KUKUŘICE, RÝŽE MNOHA DRUHŮ, QUINOA, AMARANT, ČIROK\n• krémové a lehké polévky, originální pomazánky, saláty, placky a tataráky, knedlíky, noky či halušky, risotta, zapékané pokrmy a další rozmanité hlavní chody, ale i snídaňové kaše, palačinky, moučníky, energetické tyčinky a sušenky\n• celá zrna, klíčky, vločky, celozrnná mouka, bulgur, kuskus, polenta, těstoviny\n• přehledné a inspirativní představení jedné (pseudo)obiloviny za druhou, doplněných spoustou lokální zeleniny, čerstvých bylinek, sezonního ovoce a voňavého koření\nrecepty plné chuti, živin a vlákniny, včetně bezlepkových variant, a naopak bez masa, mléka, vajec i cukru
\nAutor: | Petr Klíma |
Nakladatel: | Smart Press |
ISBN: | 978-80-88244-23-3 |
Rok vydání: | 2021 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Knihy - vázané |
Počet stran: | 224 |
-
Luštěninová kuchařka se spoustou zel...
Petr Klíma
-
Loki a soumrak bohů
Aranzazu Serrano Lorenzo
-
Marvel - Loki. Pán falše a lsti
Lee, Mackenzi
-
Jak se fotografuje jídlo - Nafoťte si...
Luba Skořepová
-
Kuchařka pro mého muže
Veronika Zemanová
-
Úsměvy smutných mužů
Josef Formánek
-
Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí
Dostálová Jana, Málková Iva,
-
Notes Květinové kuchařky
Vlková Jana
-
Osm chutí Asie - Shahaf Shabtay a tým...
Shahaf Shabtay
-
Tvůj fotodeníček od školky do školy p...
Humpolcová Zuzana
-
Nordic running
Milan Kůtek
-
Zelenina z ekozahrady pro radost i so...
Jaroslav Svoboda
-
Švédská kuchařka - Kulinářské tradice...
Wittenberg Gašparová Dominika
-
Sladký design – Pečení a zdobení s Ha...
Hanka Rawlings
-
RAW pro zdraví a krásu
Adamová Jitka
-
Tvůj fotodeníček od školky do školy p...
Humpolcová Zuzana