Pražská kuchyně běžná i sváteční
17
%
331 Kč 398 Kč
Expedice za 2 až 3 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká, tak jídel, která se v ní vařila.
Autor: | Pavel Růt |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025723814 |
Rok vydání: | 2017 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 544 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Hugo Steiner-Prag
Pavel Růt
-
Edda
-
Grónské mýty a pověsti
Knud Rasmussen
-
Kronika Slovanů
Helmold z Bosau
-
Rámájana
Dušan Zbavitel
-
Šamanismus a archaické techniky extáze
Mircea Eliade
-
Čaroděj z horní Amazonie
Bruce F. Lamb
-
Poselství prachu. Mýty Šošonů
Miroslav Černý
-
Staré řecké báje a pověsti
Eduard Petiška
-
Klíč k poznání Já
Šrí Siddharáméšvar
-
Rady jak umírat, a žít lepší život
Lati Rinpočhe; Jeffrey Hopkins
-
Dharmoví tuláci
Jack Kerouac
-
Čínský zen
Wu Yansheng
-
Duše, buď krásná
ole Jorgensen
-
Muhammad
M. A. Cook
-
Tajemství mluvícího jaguára
Martín Prechtel