Jak jíme zdravě v zimě: Průvodce zdravou zimou s 90 sezónními recepty
142 Kč 199 Kč
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním.
\nPomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. V knize nechybí také nejčastější chyby a omyly, kterých se při přípravě a vaření jídla dopouštíme. Pomyslnou třešničku na dortu pak představují takzvané „srovnávačky“ – dvoustrany, díky kterým pochopíte, že běžná polévka z pytlíku se stěží vyrovná té domácí a že i zdánlivě zdravá kupovaná granola může mít ke zdravé výživě dosti daleko.
\nKniha obsahuje více než 90 sezónních receptů, tipů a návodů, jak jíst zdravě a je rozdělena do 3 základních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“, a „Kvašení a frementace“. Autoři si tentokrát posvítili na křupravé granoly, zapečené ovesné kaše, vydatné obložené chleby, snídaňové směsi a krémové polévky, které můžete jíst od rána do večera. Velká pozornost je věnována zapečeným receptům z jednoho hrnce či pekáče a také klasické české kuchyni – samozřejmě v odlehčené podobě.
\nPřichází období roku, kdy se můžete za dlouhých mrazivých večerů nořit do tajů výroby domácího zelí či kimči, vodního kefíru nebo třeba kváskového chleba a vánočky. Při listování knížkou vás možná na první pohled překvapí názvy jako casserole, hash nebo suflé, ale nemusíte se bát. To první je jen obdoba starého známého jídla z jednoho pekáče, to druhé je variace na vydatnou teplou snídani a to třetí… to je neuvěřitelná dobrota, se kterou uděláte parádu u nedělní snídaně nebo na oslavě.
\nNa co se v kuchařce těšit?\n více než 90 sezónních receptů, tipů a návodů, jak jíst zdravě\n variace slaných i sladkých granol, zapečených kaší a obložených chlebů\n krémové polévky a celá řada zapečených jídel z jednoho hrnce či pekáče\n odlehčené recepty na klasickou českou kuchyni – nasladko i naslano\n zdravé pečení z kvásku a tipy na fermentaci\n rychlá a jednoduchá příprava ze snadno dostupných surovin\n ?recepty jsou psány hravou formou a zvládnou je i začátečníci\n veškerý obsah vznikl ve spolupráci s odbornicí na výživu
Autor: | Kolektiv Autorů |
Nakladatel: | Fitrecepty |
ISBN: | 978-80-88387-05-3 |
Rok vydání: | 2020 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Knihy - vázané |
Počet stran: | 224 |
-
Bolestivá menstruace II
Kolektiv Autorů
-
Příběhy z cukru
Kolektiv Autorů
-
Jíme zdravě o Vánocích – užijte si tr...
Kolektiv Autorů
-
Jak vyléčit vnitřní zranění podle Lis...
Kolektiv Autorů
-
Průvodce domácí péčí pro ty, kteří pé...
Kolektiv Autorů
-
Jíme zdravě - Grilovací speciál
Kolektiv Autorů
-
Přehled středoškolského učiva českého...
Kolektiv Autorů
-
Floristika
Kolektiv Autorů
-
Večerníčkový BOX DVD - kolekce 63 več...
Kolektiv Autorů
-
Já, písnička 4.
Kolektiv Autorů
-
Dokonalá jízda na motocyklu
Kolektiv Autorů
-
Pravidla českého pravopisu
Kolektiv Autorů
-
Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravý...
-
Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 sn...
-
Jíme zdravě ve městě i na venkově - P...
-
Jak jíme zdravě na podzim - Průvodce ...